dijous, 30 d’abril del 2009

Recercant


Encara que em coste, he de tornar a la vida real després de la injecció d'energia que va suposar la festa veneçolana de dijous passat. I tornar a la vida real, en el meu cas, significa endinsar-se en la recerca en educació musical.

La meua tasca en quant a recerca s'està desenvolupant en el marc d'un projecte d'innovació, formació del professorat i recerca en educació infantil a les escoles bressol municipals de Mataró. En una d'aquestes escoles s'està desenvolupant un projecte d'articulació de l'educació infantil a partir del so i la música. Dins d'aquest programa s'han desenvolupat una sèrie d'espais d'experimentació sonora, entre els quals hi ha el que hem anomenat "Espai familiar: juguem junts a fer música!". Aquest espai, dins de l'escola, està dirigit a que adults i nens exploren junts i descobresquen junts el món sonor, en un espai especialment dissenyat per a aquest fi.

A més de dissenyar i avaluar l'espai, la meua tasca, ja com a recerca, consisteix a analitzar la interacció que s'esdevé entre adults i infants en aquest espai d'exploració sonora. En la recerca estudiarem fonamentalment tres famílies durant dos mesos. Seran bàsiques les fimacions, i a més, farem servir qüestionaris, fitxes d'activitat, entrevistes i reunions i un diari de recerca.

El treball es basarà en les aportacions teòriques de recerques realitzades sobre els inicis de la conducta musical, sobre l'educació musical en la primera infància i concretament en l'àmbit de l'escola bressol i sobre la comunicació musical, especialment en l'àmbit familiar.

A principis de juliol potser estarem en condicions de contar-vos els resultats de la recerca...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada